Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

„Pilna kraitelė vitaminų“

Ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Linelis“ ikimokyklinio ugdymo grupės „Vyturėlis“ mokytojos su vaikučiais vykdė trumpalaikį projektą „Pilna kraitelė vitaminų!“.

Šis projekto tikslas – plėsti vaikų žinias apie sode ir darže augančias gėrybes, turtinti žodyną, ugdyti supratimą apie vaisių ir daržovių naudą bei skatinti vaikučius kasdieną jų valgyti daugiau.

Kad vaikai daugiau sužinotų, įsimintų ir įgytų naujų patirčių, buvo siekiama įtraukti juos į aktyvią veiklą: tyrinėjo vaisių ir daržovių išvaizdą, sandarą, grupavo pagal dydį, spalvą, formą, ragavo ir aptarė skonio savybes, piešė, aplikavo, štampavo. Taip pat aiškinosi, kodėl reikia valgyti vaisius ir daržoves, kokie vitaminai juose ,,gyvena“ ir kuo jie naudingi žmogaus sveikatai. Su mokytojomis vaikai gamino sveikuoliškas salotas ir kokteilius, spaudė sultis, kūrė linksmas kompozicijas.

Tyrinėdami, eksperimentuodami ir gamindami vaikai įgijo naudingos patirties. Sužinojo, kad kiekvienas vaisius ir daržovė yra savitos išvaizdos, skonio, savyje turi skirtingas medžiagas, ir, kad kasdieną juos valgydami stiprina savo sveikatą.

Nuotraukos:
Danguolė Kazakovienė, Irmantė Veselovienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos