Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Progimnazijos mokiniai lankėsi Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinėje mokykloje

2024 m. rugsėjo 26 d. Viečiūnų progimnazijos 3–4 klasių mokiniai su mokytojomis dalyvavo Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos įgyvendinamo Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros projekto „Pažinkime vieni kitus ir savo kraštą“ susitikime-renginyje. 
Projekto tikslas – bendravimas ir bendradarbiavimas.
 
Atvykus į Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinę mokyklą, mus pasitiko direktoriaus pavaduotoja Elvyra, kuri papasakojo mokyklos istoriją, aprodė mokyklos erdves. Mokyklai įteikėme atminimo davanėles iš Druskininkų. Renginyje mus pasveikino mokyklos direktorius Romuald Gžybovski. Mažieji mokyklos dainininkai pradžiugino savo dainomis ir šokiais. Savo meninius gabumus parodėme ir mes sudainuodami dainą „Varnalėša“ su soliste Vyte Žiogelyte. Teko vaikams pasimokyti ir lenkų kalbos. Buvome apdovanoti padėkos raštu ir atminimo dovanėlėmis. 
Po renginio vykome į vienuolyną, susipažinome su jo istorija. Pietavome restorane. Dalyvavome kibinų gaminimo edukacijoje Trakų amatų centre, kurią vedė karaimė.
Vaikai liko labai patenkinti šia projektine veikla.
 
Dėkojame projekto organizatoriams.
 

Nuotraukos:
Birutė Giedraitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos