Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Penktokai Druskininkuose sprogdino ,,Deguonies bombą“

  • Paskelbta: 2022-06-09
  • Kategorija: Veiklos

Birželio 9 dieną penktokai pamokas iškeitė į smagią edukacinę veiklą Druskininkuose. Vaikų kelionė prasidėjo prie M. K. Čiurlionio muziejaus. Čia jie susipažino su virtualiu gidu Brainu Trainiumi, kuris per Messenger programėlę pakvietė visus dalyvauti smagiame iššūkyje.  „Deguonies bomba“ - interaktyvi ekskursija, pasakojanti negirdėtą kurorto istoriją ir kviečianti aktyviai įsitraukti pačius žaidėjus. Gidas privertė penktokus patreniruoti kojas ir pasukti galvas - reikėjo įminti užuominas, atrasti paslėptas detales, atsakyti į klausimus ir tada - judėti į priekį - žingsnis po žingsnio, kol komanda įveikė 3-4 kilometrų maršrutą ir susipažino su neregėtais Druskininkais.

Po aktyvios veiklos penktokų laukė daug ramesnis edukacinis užsiėmimas – pažintis su M. K. Čiurlionio gyvenimu ir kūryba. Vaikams labai patiko paliesti ir išbandyti prietaisus, kurių mūsų aplinkoje jau nėra – medinį lygintuvą, lygintuvą, pildomą anglimis, senovinį kavos pupelių malūnėlį. Smalsu buvo pamatyti ir kambarėlį, kuriame piešė dailininkas, pianiną, kurio klavišus lietė Kastukas, jo broliai ir seserys.

M. K. Čiurlionio reprodukcijų įkvėpti obelų pavėsyje penktokai patys bandė pastele atskleisti savo kūrybinius gebėjimus.

Ekskursija į Druskininkus baigėsi labiausiai lauktu momentu – picų valgymu. Pavargę, sotūs ir laimingi penktokai grįžo į Viečiūnus.

 

Nuotraukos:
Sigita Muzikevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos