Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Progimnazijoje vyko gaisrinės saugos mokomosios pratybos

  • Paskelbta: 2022-11-17
  • Kategorija: Veiklos
Lapkričio 16 d. specialiųjų tarnybų pajėgos skubėjo į Viečiūnų progimnaziją. Progimnazijoje vyko Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos organizuotos mokomosios gaisrinės saugos pratybos, kurias inicijavo Progimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkiui Jonas Markevičius.
Pratybų tikslas – tobulinti darbuotojų ir mokinių žinias, kaip elgtis gaisro atveju, kad vyktų sklandus visų dalyvių bendradarbiavimas, siekiant užtikrinti kiekvieno saugumą.
Pratybų metu buvo imituojamas gaisro pavojus, patalpose sklido dūmai, kaukė signalizacija, iškviestos specialiosios tarnybos, mokiniai ir darbuotojai evakavosi, vyko dingusių mokinių paieška ir gelbėjimo operacija. Įsijungus signalizacijai, į progimnaziją atskubėjo apsaugos tarnyba. Atvykus specialiosioms tarnyboms, patalpas tikrino ir „nukentėjusiuosius“ išvedė Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai, viešąją tvarką ir saugų eismą pratybų metu užtikrino Druskininkų policijos pareigūnai. Pasibaigus pratyboms, ugniagesiai gelbėtojai papasakojo, parodė ir leido išbandyti praktiškai, kaip teisingai naudoti vieną pagrindinių pirminių gaisro gesinimo priemonių, t. y. miltelinį gesintuvą. Patarė jį turėti ne tik automobilyje, bet ir namuose.
Vėliau Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai progimnazijos darbuotojams išsakė rekomendacijas, aptarė kas galėjo ir turėjo būti padaryta geriau. Patarė pasiruošti netikėtoms, ekstremalioms situacijoms. Rekomendavo turėti iš anksto suruoštą „išvykimo krepšį“, būti susitarus su kitais šeimos nariais, kur bus susitinkama, kur važiuojama, jei šalyje nutiktų ekstremalus įvykis ir būtų ryšio sutrikimai, dėl kurių nepavyktų greitai susisiekti vieniems su kitais. Kaip pasirengti ekstremalioms situacijoms ir kas turėtų būti „išvykimo krepšyje“ galite rasite specialioje svetainėje www.lt72.lt.
 
Dėkojame Druskininkų priešgaisrinei gelbėjimo tarnybos pareigūnams už suorganizuotus gaisrinės saugos mokymus.
 

Nuotraukos:
Romualda Fedorenkienė, Inga Cololo

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos