Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Pasaulis Lietuvoje, Lietuva pasaulyje

  • Paskelbė : Romualda Fedorenkienė
  • Paskelbta: 2023-04-05
  • Kategorija: Veiklos
Kovo 30 d. vyko respublikinė nuotolinė konferencija „Pasaulis Lietuvoje, Lietuva pasaulyje“, skirta Simono Daukanto 230-osioms gimimo metinėms paminėti. Konferencijoje dalyvavo mūsų progimnazijos 6 klasės mokinė Gustė Stadalnykaitė ir 8 klasės mokinys Lukas Majauskas. Mokiniai parengė puikius pranešimus ir juos nuotoliniu būdu pristatė konferencijoje.
Konferencijos dalyviai išklausė ir puikiai įvertino Gustės skaitytą pranešimą „Liškiava mūsų kaimynė“. Ruošiant darbą Gustė su istorijos mokytoja aplankė Liškiavą, domėjosi šio krašto istorine praeitimi. Pranešime Gustė pasakojo apie lankomiausius Liškiavos objektus, taip pat ką įdomaus galima pamatyti Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčioje. Išklausęs pranešimą konferencijos moderatorius pasidžiaugė, kad Gustė gali būti tikra savo krašto gidė.
Lukas savo darbe kalbėjo apie Viečiūnų gyvenvietės istoriją, svarstė kas yra Viečiūnai? Miestas ar kaimas? Lukas papasakojo senųjų Viečiūnų istoriją, kaip kaimas augo ir plėtėsi po Antrojo pasaulinio karo ir iš kaimo tapo gyvenviete. Konferencijos dalyviai sužinojo kokios įstaigos ir įmonės veikia miestelyje. Lukas pasiklausė klasiokų nuomonės, kur jie gyvena, mieste ar kaime? Didesnė klasiokų dalis mano, kad gyvena kaime.
Konferencija buvo labai naudinga tiek pranešimus ruošusiems mokiniams, tiek klausytojams kitapus ekranų.
 
Konferencijos tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi gimtojo krašto istorija, ugdyti kūrybiškumą ir pilietiškumą. Mokinių konferenciją organizavo Šiaulių Gegužių progimnazija. Dalyviai susirinko iš 13 Lietuvos savivaldybių, 23 šalies mokyklų. Konferencijos dalyviai perskaitė daugiau nei 30 pranešimų.     
 
Dėkojame mokiniams dalyvavusiems konferencijoje ir istorijos mokytojai Laimai Bielevičienei už mokinių konsultavimą ir paruošimą.
 

Nuotraukos:
Laima Bielevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos