Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Respublikinė konferencija „Knyga – būdas pažinti save“

  • Paskelbė : Sigita Muzikevičienė
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Veiklos
     Aštuntokės Greta Gaidytė ir Gabija Balčiūtė, paskatintos lietuvių kalbos mokytojos Sigitos, dalyvavo Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos organizuotoje mokinių tiriamųjų ir kūrybinių darbų nuotolinėje konferencijoje „Knyga – būdas pažinti save“. Mokinės sukūrė filmuką, kuriame pristatė Care Santos knygą „Melas“. Savo pranešime Greta ir Gabija pasidalino mintimis, kurios joms kilo perskaičius  „Edebé“ vaikų ir jaunimo literatūros premija apdovanotą ir nominuotą Ispanijos nacionalinei vaikų literatūros premijai knygą. „Tikrai verta ne tik paauglių, bet ir jų tėvų dėmesio!“ – taip šią knygą apibūdino Greta Laukaitienė, „Jaunimo linijos“ vadovė.
     Konferencijoje mokinės galėjo virtualiai susipažinti su rašytoja Rasa Sage, išgirsti jos istoriją apie tai, kaip ir kodėl ji pradėjo rašyti knygas, pasiklausyti novatoriškų poeto Lino Daugėlos eilėraščių.
     Konferencijoje dalyvavo beveik šimtas dalyvių, kurie buvo suskirstyti į šešias sekcijas. Gabija ir Greta turėjo puikią galimybę išklausyti ne tik savo bendraamžių, bet ir gimnazistų parengtų tiriamųjų darbų apie perskaitytas knygas.
 

Nuotraukos:
Sigita Muzikevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos