Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Dalyvavome pažintinės žuvininkystės programoje

  • Paskelbė : Sigita Muzikevičienė
  • Paskelbta: 2024-06-09
  • Kategorija: Veiklos
Šiais mokslo metais pažintinėje žuvininkystės programoje „Išauginta Europos Sąjungoje“ dalyvavo penktokai ir septintokai.
Šios programos tikslas – plėsti dalyvių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, supažindinti su verslo ir karjeros galimybėmis akvakultūros sektoriuje.
Pirmoje programos dalyje penktokai ir septintokai susitiko su akvakultūros srities žinovais, daug sužinojo apie Lietuvoje ir pasaulyje auginamas žuvis. Antro susitikimo metu programos dalyviai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse. Mokiniai modelinu gražino stalo įrankius jūrine tematika. Birželio 7 d. programos koordinatoriai mokiniams suorganizavo išvyką į VDU Žemės ūkio akademiją, kurioje yra rengiami akvakultūros ir žuvivaisos specialistai. Mokiniai lankėsi laboratorijose, kuriose veisiamos įvairios žuvys, stebėjo jau užaugintas žuvis: šamus, eršketus, lynus, amūrus, patys galėjo pamaitinti dideliuose akvariumuose auginamas žuvis. Mokiniai  sužinojo apie galimybes mokytis žuvininkystės profesijos, kuri Lietuvoje ypatingai paklausi.
Po paskaitų ir ekskursijos po Žemės ūkio akademiją visi programos dalyviai buvo pavaišinti pietumis.
 
Dėkojame projekto organizatoriams.
 
 

Nuotraukos:
Rūta Grigoraitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos