Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Prevencinis susitikimas dėl informacijos viešinimo internete

  • Paskelbta: 2024-09-26
  • Kategorija: Veiklos
Rugsėjo 26 dieną Viečiūnų progimnazijoje buvo organizuotas susitikimas su Druskininkų policijos komisariato veiklos skyriaus tyrėja Raminta Bacevičiene. Pareigūnė 6–8 klasių mokiniams papasakojo, jog internetinėje erdvėje taip pat svarbu paisyti tam tikrų normų, kad nebūtų pažeistos formalios ar bendruomenėje egzistuojančios etikos normų internete sąlygos. Pabrėžė, kad internetas nėra skirtas skelbti bet kokio turinio informaciją. Nors internetinė erdvė suprantama kaip visiems atvira ir suteikianti galimybę pasisakyti, reikia suvokti, kad viskas, ką paskelbiame internete, yra prilyginama viešam publikavimui. Dėl šios priežasties skelbtina informacija negali būti žalingo turinio, draudžiama skelbti, kaip tai numato LR galiojantys teisės aktai.
Talpinti ir platinti žalingą informaciją visuomenės informavimo priemonėse yra draudžiama remiantis teisės aktais ir įstatymais. Tokia informacija yra įvardijama kaip neskelbtina  Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnyje.
Jeigu viešoji informacija daro neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi, gali būti žalinga psichinei ar fizinei sveikatai, fiziniam, protiniam, dvasiniam ar doroviniam vystymuisi, ji gali būti ribojama.  Informacija, daranti neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi, nurodyta Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 4 straipsnyje
Žalingas ir netinkamas turinys internete gali išgąsdinti, sugluminti, šokiruoti, sukelti neigiamus jausmus, todėl pastebėję tokį turinį informuokite tėvus ar kitus suaugusius asmenis, kuriais pasitikite.

Nuotraukos:
https://lsveikata.lt/fotoreportazas/socialiniai-tinklai-dirva-seksualinems-patycioms-12588

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos