Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Dalyvavome viktorinoje „Profesijų mozaika“

  • Paskelbė : Romualda Fedorenkienė
  • Paskelbta: 2023-01-23
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 23 d. Viečiūnų progimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Profesijų mozaika“.

Pirmieji viktorinoje savo žingeidumą atskleidė keturios pirmokų komandos –  „Kirpėjai“, „Gydytojai“, „Muzikantai“ ir „Gaisrininkai“. Vaikai aktyviai ieškojo atsakymų į klausimus apie profesijas, darbo įrankius. Labai smagu, kad išspręstos visos užduotys, kad žinome, jog ūkininkai ravi ir duoda kiaulėms ėsti, kad astronautai tyrinėja planetas ir skrenda į kosmosą, o be pardavėjų mes neišgyventume. Visoms komandoms įteikti diplomai už sėkmingą pasirodymą.

Po pirmokų „Profesijų mozaiką“ dėliojo 2, 3 ir 4 klasių mišrios komandos, kurios atliko 6 užduotis: kūrybiškai sugalvojo komandos šūkius, pvz. picų kepėjų šūkis – „Jeigu pica iškepta, mūsų nuotaika gera“, spėjo profesiją pagal kepures, susipažino su įvairių profesijų darbo įrankiais. Nugalėjo visos aštuonios komandos – kiekvieną jų sudarė antrokai, trečiokai ir ketvirtokai, taigi visi puikiai atsiskleidė kaip bendradarbiaujančios klasės. Komandoms diplomus įteikė Druskininkų švietimo centro direktorius Vytautas Gintutis.

Viktoriną moderuoti padėjo progimnazijos bendruomenės nariai – mokytojai ir mokiniai. Ypatingas ačiū 8 klasės mokiniams – Augustei, Lukui ir Emilijai, kurie vedė abi viktorinas, jie įrodė, kad savanorystė ugdo lyderio savybes, kurios karjeroje itin pravers.

Linkime visiems sėkmės karjeroje – tapkite geriausia savo gyvenimo versija!

Virginija, karjeros specialistė.

Nuotraukos:
Virginija Liupševičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos