Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

„Gausk, aidėk, mūsų laisvės kova!“

  • Paskelbė : Sigita Muzikevičienė
  • Paskelbta: 2023-03-12
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 10-ąją progimnazijos bendruomenė minėjo vieną svarbiausių Lietuvos istorijos įvykių – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. 1990 metų kovo 11 dieną, prieš 33 metus, LR Aukščiausioji Taryba priėmė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktą. Šiandien stebėdami ukrainiečių tautos kovą už laisvę, kaip niekada aiškiai galime pamatyti, kad tautos laisvė yra ne paveldima, bet iškovojama savo krauju ir meile savo šaliai. Todėl labai svarbu, kad jaunoji karta žinotų savo tautos istoriją ir žmones, kurie ją kūrė.

Renginyje dalyvavo ir progimnazijos bendruomenę su švente pasveikino Druskininkų savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Diana Brown ir KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 109-osios kuopos vadas kapitonas Kęstutis Valenta.

Iškilmingame renginyje buvo paminėtos poeto Leonardo Matuzevičiaus 100-osios gimimo metinės. Poetas, tremtinys gyveno Viečiūnų miestelyje. L. Matuzevičius savo poezijoje perteikė asmeninius išgyvenimus siedamas juos su dramatiška tautos būtimi, žadino  laisvės viltį, gaivino tautos istorijos atmintį, jo eilėraščiuose vyrauja kalinių buities vaizdai, tėvynės ilgesio, tremties, partizanų kovų motyvai. Renginio metu buvo skaitomi poeto eilėraščiai, 8 klasės mokinės Elinga ir Augustė atliko dainą, sukurtą pagal poeto eilėraštį „Vėjas ir vasara“.

Švęsdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną renginio svečiai ir progimnazijos bendruomenės nariai klausėsi POP choro dainininkų, mokytojų ir mokinių ansamblio atliekamos dainos ,,Stelmužė“. Renginyje dalyvavo ypatinga viešnia – dainininkė Evita Cololo. Žiūrovai išgirdo jo atliekamą dainą „Viltis“.

Daug plojimų sulaukė mažieji skaitovai: Karolina, Jorė, Arnas ir Igoris. Igoris eilėraštį apie taiką deklamavo lietuviškai.

Renginio metu visa progimnazijos bendruomenė pajunta ypatingą bendrystės jausmą, nes tai diena, kai visi lietuviai demonstruoja nepalaužiamą vienybę, pagarbą gimtajai kalbai, papročiams ir tautos vertybėms.

Nuotraukos:
Rima Kibildienė, Sigita Muzikevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos