Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Paminėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

  • Paskelbta: 2024-02-16
  • Kategorija: Renginiai
Vasario16-oji – Valstybės atkūrimo diena. Viečiūnų progimnazijoje ši svarbi Lietuvai data minima šventės išvakarėse. Šventė prasidėjo aktų salėje iškilmingai giedamu Lietuvos valstybės himnu. Visą mokyklos bendruomenę pasveikino progimnazijos direktorė Ieva Kadziauskienė. Viečiūnų miestelio seniūnas Alvydas Varanis visiems priminė, kad laisvės nepriimtumėme kaip savaime suprantamo dalyko, juk ją taip sunkiai iškovojome. Seniūnas įteikė progimnazijai dovaną – istorinę Lietuvos vėliavą.
Iškilmingame minėjime, kurį vedė septintokės ir penktokai, liaudies dainą  „Į mišką ėjau“ atliko antrokė Vytė,
liaudies dainą „Šalia kelio“, ukulėle pritariant muzikos mokytojai Kristinai, sudainavo antrokų ansamblis. Apie Lietuvos istoriją repuodami papasakojo Džiugas, Domantas, Arnas ir Julija. Šventę aktų salėje baigė pradinių klasių POP choras. Po šventinio Vasario 16-osios paminėjimo visi susirinko į sporto salę.
Sporto šventės pradžią paskelbė 1–3 kl. šokių būrelis pakvietęs visus prisijungti į bendrą šokį. Vėliau 1–4 kl. mokiniai azartiškai varžėsi estafečių rungtyse, o 5–8 kl. komandos varžėsi ir savo istorijos, lietuvių literatūros žinias pasitikrino žaisdami „Kahoot“. Nugalėtojais tapo ir saldžiu prizu buvo apdovanoti septintokai. 5–6 kl. mokiniai išbandė jėgas žaisdami kvadratą, o 7–8 kl. mokiniai bei tėveliai – tinklinio varžybose.
Sporto varžybas laimėjo draugystė. Visi renginio dalyviai, buvo apdovanoti padėkomis ir saldžiomis dovanomis. Dėkojame aktyvių tėvų klubui ir visiems renginyje dalyvavusiems tėveliams. Dėkojame azartiškai dalyvavusiems mokiniams, labai savo klases palaikiusiems auklėtojams, už priežiūrą ir pagalbą mokytojams.
Sveikiname visus su Lietuvos valstybės atkūrimo diena!
 

Nuotraukos:
Kristina Uteševa

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos