Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Netradicinė pamoka ,,Mokonomika“

  • Paskelbė : Romualda Fedorenkienė
  • Paskelbta: 2021-01-21
  • Kategorija: Renginiai

Netradicinė pamoka ,,Mokonomika“

„Swedbank“ iniciatyva šiandien, sausio 21 d., visoje Lietuvoje vyko didžiausia nuotolinė pamoka „Mokonomika“, kurioje daugiau nei 20 mokytojų, ekspertų ir gerai pažįstamų veidų pasakojo apie kūrybą, tvarumą, finansinį raštingumą, ekonomiką, pilietiškumą, pinigų taupymą, ateities profesijas ir dar daugiau!

Mūsų progimnazijos 1-8 klasių mokiniai taip pat prisijungė ir įdėmiai klausėsi netradicinės, linksmos, net su trupčiu magijos pamokos. Ar tokios pamokos reikalingos, galima spręsti iš mokinių atsiliepimų:

Trečiokai su malonumu dalyvautų tokiose pamokose dažniau. Jie suprato, kaip kuriamas pasakojimas, mokėsi pasigaminti pinigines, susidomėjo pinigų kūrimo procesu.

Ketvirtokams labiausiai patiko pamoka apie pinigų istoriją. Jie net pinigines spėjo pasigaminti. Daugelį sužavėjo svajonių žemėlapis. Netradicinė pamoka paskatino pasigaminti patiekalus, kuriuos ten rodė.

Penktokai vieningai gyrė Andriaus Talžūno pamoką. Patiko iliuzionisto rodomi triukai, Simono Gurevičiaus pamoka apie savanorystę ir jo pasakojama istorija apie laimę. Vienas penktokas ypač susidomėjo virtuvės šefo Arno pamoka, net išmoko pasidaryti naują gėrimą.

Visiems šeštokams labai patiko pamoka: pasakojimai apie keliones, Roko triukai, Jolitos Vaitkutės pasakojimas ir darbai iš maisto, šiukšlių, žemių (Emilija: ,,Ten tiesiog fantastika“), sveikuoliški receptai. Žinoma, A. Talžūnas sužavėjo ne vieną.

Septintokus sužavėjo idėja nereikalingus daiktus perdaryti, atnaujinti, parduoti ar padovanoti. Įspūdį paliko Orijaus Gasanovo geografijos+pasaulio pažinimo pamoka. Labai norėtų nuvykti į Gruziją aplankyti įspūdingiausią pasaulyje „McDonalds“ restoraną. Tikriausiai ne vienas pasinaudos A. Talžūno patarimais, kaip pradėti ,,youtuberio“ karjerą. 

 

Nuotraukos:
https://mokonomika.lt/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos