Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Paminėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

  • Paskelbė : Romualda Fedorenkienė
  • Paskelbta: 2022-02-15
  • Kategorija: Renginiai
Vasario 15 d. Progimnazijoje organizuota netradicinio ugdymo diena, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.
 
1–4 klasių mokiniai statė Gedimino pilį, ją papuošė eilėmis apie Lietuvą. 1–2 klasių mokiniai Lietuvai piešė piešinius ant sniego, 3–4 klasių mokiniai gamino paukštelius, kuriais papuošė mokykloje esantį medį. 4 pamoką visi 1-4 klasių mokiniai susirinko į šventinį koncertą progimnazijos aktų salėje. Savo gražiausias dainas tėvynei Lietuvai dovanojo pop choro vaikai, 4 klasės mokiniai bei solistė, 8 klasės mokinė, Gabija. Iškilmingai eiles skaitė pirmokas Arnas, antrokas Gustas, trečiokai Joris ir Matas ir ketvirtokas Domas. 
 
5–8 klasių mokiniams vyko integruotos pamokos.
Matematikos ir informacinių technologijų integruotos pamokos „Lietuvos pilys“ metu mokiniai, išsitraukę vieną iš trijų spalvų geometrinę figūrą, grupėmis turėjo išvardinti tos figūros savybes. IT mokytoja pateiktyje pristatė gražiausias Lietuvos pilis. Vėliau mokiniai iš geometrinių figūrų piešimo programa turėjo sukurti pilį. Geriausių darbų autoriai buvo įvertinti padėkomis.
Geografijos pamokose mokiniai žaidė protų mūšį „Lankytinos vietos Lietuvoje“. Laimėtojų komandos buvo apdovanotos knygų skirtukais su naudinga geografine informacija. 
Integruotoje muzikos ir istorijos pamokoje mokiniai sužinojo svarbiausius himno atsiradimo, kūrimo ir patvirtinimo etapus. Sužinojo, kokie kūriniai buvo himno konkurentais, kada pirmą kartą himnas sugiedotas viešai, kokiame leidinyje pirmą kartą išspausdintas. Su mokiniais aptarėme himno giedojimo tvarką, kurią reglamentuoja Lietuvos Respublikos valstybės himno įstatymas ir iškilmingai sugiedojome Tautišką giesmę. Tuomet pasiskirstę komandomis savo įgytas žinias pritaikėme žaisdami quizz žaidimą ,,Lietuvos himno istorija“.
Technologijų mokytoja Simona pavaišino mokytojus pačios gamintu nuostabaus skonio tortu ,,Trispalvė“.
 
Dėkojame visiems mokytojams, mokiniams ir tėveliams prisidėjusiems prie Lietuvos gimtadienio šventės kūrimo.

Nuotraukos:
Birutė Giedraitienė, Gintarė Ruckutė, Loreta Petokaitienė, Aušra Trikšienė, Dijana Bartainienė, Ramunė Lesevičiūtė-Stulgaitienė, Kristina Uteševa, Simona Dabrukaitė-Šarucka

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos