Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Tarptautinė konferencija „Aš – Mes – Pasaulis“

Spalio 15 d. dalyvavome nuotolinėje tarptautinėje mokinių ir mokytojų tiriamųjų darbų konferencijoje „Aš – Mes – Pasaulis“, skirtoje Č. Sugiharos metams Lietuvoje paminėti. Šio renginio tikslas – skatinti mokinius domėtis juos supančiu pasauliu, atkreipti dėmesį į mūsų valstybės ir globalias visuomenės socialines ir aplinkosaugos problemas, skatinti mokytojus dalintis gerąja darbo patirtimi su kolegomis.

Konferencija sutraukė virš 100 dalyvių mokinių ir mokytojų iš Lietuvos ir Japonijos. Sveikinimo žodį tarė pats Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki su ponia Yuko Yamasaki. Dalyviai pristatė 44 pranešimus įvairių sričių sekcijose. Technologijų ir menų, dorinio ugdymo sekcijoje pranešimą apie Origami skaitė mūsų progimnazijos mokinės - septintokė Gabija ir aštuntokė Sigita.

Prisidėdami prie Sugiharos savaitei skirtų renginių, Progimnazijos 5-8 klasių mokiniai išlankstė net 184 įvairaus dydžio origami gerves, kurios buvo panaudotos gervių meninei instaliacijai. Šią meninę instaliaciją gyvai galima apžiūrėti Kauno „Akropolyje“ iki lapkričio vidurio.

Labai idomi ir sėkminga patirtis. Džiaugiamės galėdami sudalyvauti. 

Mokinius ruošė dailės vyresnioji ir technologijų vyresnioji mokytoja Aurelija.

Dėkojame konferencijos organizatoriams: Druskininkų „Atgimimo“ mokyklai, Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijai ir Kauno pedagogų kvalifikacijos centrui ir kt.

#Sugiharaweek

Nuotraukos:
Aurelija Zubrickaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos