Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazija

Projektas „Naminiai gyvūnai šalia mūsų“

     Praėjusią savaitę priešmokyklinio ugdymo grupės „Žibutė“ ir 1 klasės mokiniai su savo mokytojomis Egle ir Sandra vykdė trumpalaikį projektą „Naminiai gyvūnai šalia mūsų“.
     Linksmai nusiteikę ir draugiškai  bendradarbiaudami priešmokyklinukai ir pirmokai kartu kūrė piešinį „Mūsų naminiai gyvūnai“. Aptarė informaciją apie naminius gyvūnus, jų priežiūrą ir naudą žmogui. Kartu su tėveliais namuose atliko kūrybinę užduotį „Mano mylimas augintinis“. Klasėje iš spalvoto popieriaus lankstė žuvytes ir dekoravo akvariumus, iliustravo vaikišką dainelę „Katinėlis“, piešė ir dekoravo savo svajonių naminį gyvūną, pristatė grupės draugams savo gyvūnus, pasakojo, kaip patys rūpinasi savo augintiniais.
     Džiaugiamės, kad projekto metu vaikus aplankė Druskininkų pasienio užkardos kinologai su puikiai išdresiruotais tarnybiniais šunimis.
     Tai puikus projektas skatinantis mokinius tyrinėti ir suvokti ryšį tarp žmonių ir gyvūnų, kokia priežiūra jiems yra svarbi ir reikalinga. Tai puiki galimybė mokyti vaikus apie atsakomybę, meilę gyvūnams ir ugdyti sąmonę mus supančiai aplinkai.
     Dėkojame Druskininkų pasienio užkardos pareigūnams už bendradarbiavimą.
 

Nuotraukos:
Eglė Mikelskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos